• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Nieuws, tips en informatie

15 mrt. 2015 Door Marvin Grouw
De prijs van kwalitatief goed stucwerk kan hoog oplopen. Toch is het vaak noodzakelijk, want niet goed onderhouden wanden zien er niet alleen onaantrekkelijk uit, maar kunnen de waarde van jouw woning ook drastisch laten dalen. Om de kosten binnen de perken te houden geven wij je graag 5 bespaartips.
15 mrt. 2015 Door Marvin Grouw
Een stukadoor inhuren kost veel geld en zorgt vaak voor een hoop rotzooi in huis. Alle meubels moeten aan de kant, de wanden moeten kaal gemaakt worden. Vaak zit je bij een grote klus dagenlang in de rommel. Jij wilt hier natuurlijk zo min mogelijk last van hebben. Om zoveel mogelijk overlast te voorkomen hebben wij een aantal tips waardoor je er na één keer vanaf bent en je zo min mogelijk last hebt van rommel in huis. Heb je na het lezen van de tips nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een stukadoor in de regio.
15 mrt. 2015 Door Marvin Grouw
Wil je zelf jouw woning gaan stukadoren? Stucen is niet iets wat je zomaar doet. Het vergt veel voorbereiding en is een hoop werk. Specialisten zijn hier voor opgeleid en weten precies wat ze moeten doen. Wil je het toch liever zelf doen? Lees dan op deze pagina hoe je het beste te werk kunt gaan. In onderstaand verhaal gaan wij er vanuit dat de muren al klaar zijn gemaakt voor stucwerk. Je hebt dus al alle behang eraf gehaald, gaten gevuld en de muur vlak gemaakt. Zo niet, lees dan eerst de tips over het verwijderen van oud behang.
15 mrt. 2015 Door Marvin Grouw
Een normaal gestucte muur schoonmaken is niet zo ingewikkeld. Spachtelputz is echter een heel ander verhaal. Een muur die afgewerkt is met spachtelputz bestaat in feite uit allemaal verschillende kleine korreltjes. De muur is niet vlak en bevat een verflaag. Bij het schoonmaken van een spachtelputz wand is het de bedoeling dat de korrel blijft bestaan en dat de kleur niet verandert. Hoe kun je dit het beste schoonmaken? Wij leggen het je vraag uit.
15 mrt. 2015 Door Marvin Grouw
Een goede voorbereiding is het halve werk. En dat klopt ook. Als je van plan bent om zelf te gaan stucen dan is het erg raadzaam om van te voren de juiste stappen te nemen. Om je een duidelijk overzicht te geven van de stappen die horen bij de juiste voorbereiding geven we je graag een aantal tips:
15 mrt. 2015 Door Marvin Grouw
Spachtelputz verven is vaak lastiger dan het schilderen van een vlakke muur. Dit komt door de grove en korrelige structuur van spachtelputz. Als je hier met een verfroller overheen gaat zie je al snel dat er witte plekken zichtbaar blijven. Dit zijn de korreltjes waar op dat moment geen verf op komt. In de meeste gevallen is het daarom noodzakelijk om een spachtelputz muur vaker te schilderen voordat de nieuwe kleur helemaal wordt opgenomen. Meer verf nodig dan bij gladde muur Spachtelputz wat er al een lange tijd op zit kan er ook voor zorgen dat de nieuwe verflaag snel naar binnen wordt gezogen. Houd er daardoor rekening mee dat je vaak meer verf nodig hebt dan op de emmer staat beschreven. Het verven van een spachtelputz muur kost tijd en een hoop verf.
15 mrt. 2015 Door Marvin Grouw
Waar mensen aan het werk zijn worden altijd blunders gemaakt. Ook bij een verbouwing in huis. Om te voorkomen dat deze blunders ook bij jou thuis gebeuren heeft Stukadoors.com een overzicht gemaakt met de vijf meest voorkomende blunders tijdens een verbouwing.