• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

5 tips om overlast te voorkomen

15 mrt. 2015 12:51 Door Marvin Grouw

Een stukadoor inhuren kost veel geld en zorgt vaak voor een hoop rotzooi in huis. Alle meubels moeten aan de kant, de wanden moeten kaal gemaakt worden. Vaak zit je bij een grote klus dagenlang in de rommel. Jij wilt hier natuurlijk zo min mogelijk last van hebben. Om zoveel mogelijk overlast te voorkomen hebben wij een aantal tips waardoor je er na één keer vanaf bent en je zo min mogelijk last hebt van rommel in huis. Heb je na het lezen van de tips nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een stukadoor in de regio.

1. Begin met het maken van een wensenlijst

Vanzelfsprekend heb je veel wensen. Voorbeelden: je wilt in de woonkamer volledig afgewerkte spachtelputz en in de slaapkamers afgewerkt met sierpleister. In de hal is het minder belangrijk en wil je het alleen sausklaar opgeleverd krijgen. En zo zijn er vele andere soorten wensen die je zou kunnen hebben. De prijs is per soort wandafwerking verschillend. Ook is sausklaar opleveren makkelijker en sneller te doen dan bijvoorbeeld spachtelputz. Je doet er verstandig aan om zo duidelijk mogelijk te omschrijven wat je precies wilt voordat je een offerte aanvraagt. Hierdoor bespaar je tijd, geld en voorkom je dat er iets niet goed wordt afgewerkt. Met de juiste voorbereiding zorg je er dus voor dat de stukadoor slechts één keer aan de gang hoeft.

2. Laat alle werkzaamheden in één keer doen

Als je een stukadoor langs laat komen ontkom je er niet aan dat je rommel in huis krijgt. Meubels moeten aan de kant, wanden moeten schoon gemaakt worden. Niemand houdt hier van. En hoewel de stukadoors die bij ons zijn aangesloten allemaal netjes werk afleveren en zo min mogelijk rotzooi achterlaten, blijft dit toch voor iedereen ergernis nummer 1. Het is dan ook verstandig om alle stukadoor-werkzaamheden in één keer te laten doen. Dit bespaart ook op de stukadoors-kosten. Je hoeft namelijk slechts één keer de eenmalige kosten zoals voorrijkosten te betalen. Daarnaast krijg je bij een grote klus vaak korting op de m2.

3. Jij bent de baas. Kies dus ook de beste specialist!

Stucwerk laat je hopelijk maar één keer doen, dus is het zaak dat je ook tevreden bent over het eindresultaat. Door verschillende stucwerk-offertes te vergelijken bespaar je veel geld, maar de kwaliteit is minstens net zo belangrijk. Door vooraf goed onderzoek te doen naar de specialisten en de ervaringen van andere consumenten te lezen, maak je uiteindelijk de beste keuze en weet je vrijwel zeker dat het werk in één keer goed gedaan wordt. Het klinkt cliché, maar vergelijken loont!

4. Voorkom rotzooi. Dek de meubels goed af

De grootste ergernis bij stukwerkzaamheden is dat jouw spullen zo vies worden. Vaak kun je dit zelf voorkomen door de meubels zo goed mogelijk af te denken met dekens of plastic zeil. Ook kun je er zelf al voor zorgen dat de vloer niet wordt beschadigd door zogenaamde stucloper op de vloeren te leggen. Hierdoor maak je het werk voor de stukadoor eenvoudiger, is hij sneller klaar en wordt het werk beter afgeleverd.

5. Wees aardig tegen de stukadoor

Kopje koffie stukadoor? Het klinkt misschien wat vreemd. Maar het werkt wel. Hoe vriendelijker je bent tegen de mannen die komen stucen, hoe fijner ze werken. Vaak gaat hierdoor de kwaliteit van het werk ook vooruit. Je werkt immers zelf ook liever in een prettige werkomgeving. Verzorg de stukadoors dus zoals je zelf ook graag verzorgd zou willen worden. Vraag of ze wat willen drinken en bied ze een koekje aan. Je krijgt hier geen spijt van.

Door bovenstaande tips uit te voeren heb je zo min mogelijk overlast. Succes met jouw stucwerk-werkzaamheden!