• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

5 tips om te besparen op uw stuckosten

15 mrt. 2015 12:51 Door Marvin Grouw

De prijs van kwalitatief goed stucwerk kan hoog oplopen. Toch is het vaak noodzakelijk, want niet goed onderhouden wanden zien er niet alleen onaantrekkelijk uit, maar kunnen de waarde van jouw woning ook drastisch laten dalen. Om de kosten binnen de perken te houden geven wij je graag 5 bespaartips.

1. Laat alle stucwerkzaamheden in één keer doen

Vaak wil je meerdere (of alle) kamers in huis laten stucen of spachtelen. Door alles in één keer te doen kost het eenmalig veel geld, maar bespaar je tot wel honderden euro’s dan wanneer de werkzaamheden worden verspreid. Veel mensen maken de klassieke fout om de klus over verschillende momenten te verspreiden. De kosten lijken hierdoor lager en betaalbaar. Toch scheelt het een hoop geld als je alles in één keer laat doen. Door een grote klus af te nemen krijg je vaak korting op de prijs per m2 en betaal je slechts één keer de eenmalige kosten zoals voorrijkosten, administratiekosten en meer.

2. Vergelijk offertes op prijs en kwaliteit

Ga nooit in zee met zomaar een stukadoor zonder vooraf onderzoek te hebben gedaan naar de prijs en kwaliteit. Via verschillende websites (zoals die van ons) kun je eenvoudig verschillende stucwerk-offertes opvragen. Stukadoors weten ook dat je meerdere offertes ontvangt, dus bieden een zo scherp mogelijk tarief. Let op: zoek ook naar ervaringen van mensen bij de betreffende specialist. Alleen selecteren op de laagste prijs hoeft niet altijd goed uit te pakken. Ons advies is altijd om 5 offertes op te vragen en per specialist te bekijken welke opdrachten ze zoal hebben gedaan en of er op internet ervaringen te vinden zijn van klanten.

3. Goede voorbereiding is het halve werk

Het klinkt nogal cliché, maar ook bij stucwerk gaat dit op. Als u een stukadoor inhuurt is het belangrijk dat u vooraf al uw wensen zo duidelijk en compleet mogelijk op papier hebt staan. Hoe duidelijker u zelf bent met het geven van informatie, hoe sneller de stukadoor aan het werk kan. En hoe kleiner de kans is dat er zaken fout gaan. Bedenk dus vooraf wat u met alle ruimte wilt. Wilt u alles laten stucen? Afwerken met sierpleister? Alleen sausklaar maken? Hoe duidelijker u uw wensen overbrengt, hoe eerder de werkzaamheden klaar zijn.

4. Je kunt ook besparen door aantal werkzaamheden zelf te doen

Om kosten te besparen kun je een aantal zaken zelf al oppakken voordat de stukadoors aan het werk gaan. Zo kun je beginnen met alles op te ruimen en vrij baan te maken voor de stukadoors. Zorg dat ze er goed bij kunnen. Als er op dit moment behang op de muren zit, kun je dit er het beste zelf afhalen. Dit kan bijvoorbeeld met een stoomapparaat. Deze kun je huren bij de plaatselijke bouwmarkt. Ook kun je beginnen met de boel zelf al af te plakken en stucloper op de grond te leggen. En om het nog eenvoudiger te maken voor de stukadoors, kun je de muren al voorstrijken. Je kunt het beste vooraf met de stukadoor afspreken welke taken je wel en niet zelf doet zodat zij hierin rekening kunnen houden met de prijsofferte.

Succes met het besparen op de kosten!