• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Tips voor de juiste voorbereiding

15 mrt. 2015 12:51 Door Marvin Grouw

Een goede voorbereiding is het halve werk. En dat klopt ook. Als je van plan bent om zelf te gaan stucen dan is het erg raadzaam om van te voren de juiste stappen te nemen. Om je een duidelijk overzicht te geven van de stappen die horen bij de juiste voorbereiding geven we je graag een aantal tips:

Dek de vloer af met stucloper

Stukadoors, of je nu zelf aan de slag gaat of het laat doen, maken over het algemeen vrij veel rommel. De meeste stukadoorsbedrijven ruimen het grootste gedeelte weer op als ze klaar zijn, maar je dient er wel rekening mee te houden dat de vloer behoorlijk vies kan worden. Om dit te voorkomen is het dus van belang dat je de vloer afdekt. Dit kan met zogenaamde stucloper, die je kunt kopen in iedere bekende bouwmarkt.

Plak stopcontacten af en schakel stroom uit

Zorg dat je geen risico loopt om onder stroom te komen staan en schakel de stroom uit. Plak stopcontacten en schakelaars op de wanden goed af.

Oud behang van wanden verwijderen

Heb je muren waar behang op zit? Dan moeten deze wanden eerst geheel vlak worden gemaakt. Om dit zo snel mogelijk te doen zijn er verschillende mogelijkheden. Een oplossing is het huren van een stoomapparaat. Ook deze kun je bij vrijwel iedere bouwmarkt huren. Een stoomapparaat werkt door hem te vullen met water en dan langzaam over het behang heen te gaan. Het behang laat nu grotendeels vanzelf los en de delen die nog blijven zitten kun je eenvoudig met een plamuurmes verwijderen.

Stoomapparaat of vochtig maken

Heb je geen stoomapparaat en kunt u deze ook niet huren? Dan zijn er ook mogelijkheden om het oude behang te verwijderen. Vaak helpt het al door een washandje met lauw/warm water over het behang heen te halen. Het behang laat meestal los als het nat en warm wordt. Je kunt dan met een plamuurmes alle resten verwijderen. Dit duurt iets langer dan met een stoomapparaat maar is in de meeste woningen net zo effectief.

Muren moeten vlak zijn, gaten opvullen

Voorbereiding van stucwerkOm het juiste effect te krijgen als je de wanden gaat (of laat) stucen, is het belangrijk dat er geen gaten of oneffenheden meer op de muur zitten. Oneffenheden kun je tegengaan door deze lichtjes op te schuren met een fijn schuurpapier. Gaten die zichtbaar zijn moeten worden opgevuld met een vulmiddel of spack. Dit is verkrijgbaar bij de bouwmarkt.

Aan de slag!

Is al het oude behang verwijderd, de vloeren en stopcontacten afgeplakt, en de muren mooi glad? Dan kun je aan de slag met het echte stucwerk. Zoek je een specialist in de regio die dit voor jou kan verzorgen? Vraag dan gratis stucwerk-offertes aan en bespaar tot wel 45% op de stukadoorskosten.

Vergelijk ervaren stukadoors in de regio