• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Spachtelputz verven

15 mrt. 2015 12:51 Door Marvin Grouw

Spachtelputz vervenSpachtelputz verven is vaak lastiger dan het schilderen van een vlakke muur. Dit komt door de grove en korrelige structuur van spachtelputz. Als je hier met een verfroller overheen gaat zie je al snel dat er witte plekken zichtbaar blijven. Dit zijn de korreltjes waar op dat moment geen verf op komt. In de meeste gevallen is het daarom noodzakelijk om een spachtelputz muur vaker te schilderen voordat de nieuwe kleur helemaal wordt opgenomen.

Meer verf nodig dan bij gladde muur

Spachtelputz wat er al een lange tijd op zit kan er ook voor zorgen dat de nieuwe verflaag snel naar binnen wordt gezogen. Houd er daardoor rekening mee dat je vaak meer verf nodig hebt dan op de emmer staat beschreven. Het verven van een spachtelputz muur kost tijd en een hoop verf.

Spachtelputz verven met latex

Een manier die regelmatig wordt gebruikt om een spachtelputz muur te schilderen is door te werken met latex verf. Latex is goed dekkend en wordt snel en goed opgenomen. Een nadeel van spachtelputz verven met latex is echter dat de korrels hierdoor ook worden aangetast. Daardoor wordt de structuur van je muur aangetast en haal je het effect van spachtelputz weg. Dat is dus een nadeel van spachtelputz verven met latex.

Zoek je een stukadoor in jouw regio?

Spachtelputz verven met nieuw spuitwerk

De beste oplossing voor het opnieuw schilderen van spachtelputz is door er een dun laagje spuitwerk met de gewenste kleur overheen te doen. Dit kun je echter het beste laten doen door een stukadoor. Jij behoudt hierdoor de structuur van de korrelpleister. Het nadeel van verfspuitwerk is dat deze oplossing het duurste is. Je bent minder geld kwijt als je de wanden zelf gaat verven. Maar houd er rekening mee dat dit veel tijd kost. Kies je ervoor om het schilderwerk door een stukadoor te laten doen? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend vijf offertes aan bij bedrijven in de regio. De bedrijven die bij Stukadoors.com zijn aangesloten zijn gespecialiseerd in spuitwerk van spachtelputz wanden.