• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

De 5 grootste blunders tijdens een verbouwing

15 mrt. 2015 12:51 Door Marvin Grouw

Waar mensen aan het werk zijn worden altijd blunders gemaakt. Ook bij een verbouwing in huis. Om te voorkomen dat deze blunders ook bij jou thuis gebeuren heeft Stukadoors.com een overzicht gemaakt met de vijf meest voorkomende blunders tijdens een verbouwing.

1. Stopcontacten en schakelaars dichtsmeren tijdens stucwerk

Dit is de allergrootste ergernis en blunder van een stukadoor. Wanneer er gestuct moet worden in jouw woning, heb je waarschijnlijk zelf de voorbereidingen gedaan. Zo heb je alle kapjes van de stopcontacten verwijderd en alles netjes afgeplakt. Jij gaat er vanuit dat deze zo blijven zodat je na het spachtelen of stucen de kapjes weer terug kunt plaatsen. Helaas wordt hier weleens in geblunderd en wordt de boel dichtgesmeerd. Vind daarna nog maar eens de stopcontacten terug. Om duidelijk te maken dat de stopcontacten op die plek moeten blijven kun je het beste de schroeven erin laten zitten.

2. Boren zonder te controleren of er elektriciteitskabels achter zitten

Een specialist heeft speciale meetapparatuur bij zich om te kijken of er in de muur geen leidingen zijn. De meeste woningbezitters die gaan doe-het-zelven, hebben dit echter vaak niet. Een grote (en soms ook gevaarlijke) blunder is door te boren en er later achter te komen dat er in die muur elektriciteitskabels zaten. Opeens ontdek je dat de stoppen doorslaan en de elektriciteit uitvalt. Bereid je goed voor en zorg er altijd voor dat je weet waar je wel en niet kunt boren. Dergelijk meetapparatuur kun je vaak ook huren bij de plaatselijke bouwmarkt.

3. Dwars door muur heen boren zonder goed te meten

Dit is een ongevaarlijke maar wel erg vervelende blunder. Je herkent het vast wel. Jij wilt een fotolijstje ophangen in een slaapkamer en denkt dat het om een dikke muur gaat, maar je komt erachter dat de muur in werkelijkheid een stuk dunner is dan je had gedacht. Het gevolg is dat je dwars door de muur heen boort en er dus een gat in de muur ontstaat. Vaak wordt dit vervolgens opgelost door aan de andere kant van de muur ook maar een schilderijtje op te hangen zodat het gat niet meer zichtbaar is. Natuurlijk kun je dit het beste voorkomen door van te voren even goed de muur op te meten en jouw boor daarop aan te passen.

4. De verwarming verwijderen en vergeten zijn deze uit te zetten

Als je de wanden in jouw woning gaat aanpakken, wil je natuurlijk dat alles meegenomen wordt. Dus ook achter de verwarming. Om hier goed bij te kunnen is het handig om de verwarming er even af te halen. Zorg er echter wel voor dat wanneer je dat moet doen, de verwarming is afgekoeld en je hem niet aan hebt staan. Om de verwarming te demonteren moet namelijk eerst het water eruit lopen, en dat wordt een zeer lastige klus als de verwarming vlak daarvoor nog aan heeft gestaan.

5. Stoomapparaat op de laminaat vloer leggen

En dan zijn we aangekomen bij de laatste blunder. Jij wilt de muren voorzien van nieuw stucwerk en hebt er op dit moment behang op zitten. Dan is het nodig om eerst het behang eraf te halen. Omdat dit een behoorlijke klus kan zijn, is het mogelijk om een stoomapparaat te gebruiken. Deze kun je huren bij de plaatselijke bouwmarkt en maakt het behang verwijderen een heel stuk prettiger. Echter is de stoom die eraf komt ontzettend warm en wordt daar behoorlijk vaak in geblunderd. Let erop dat als je een stoomapparaat hebt gebruikt, je deze nooit op de dure laminaatvloer legt, maar plaats hem altijd op een plank of een metalen plaat. Iets wat hittebestendig is. Door hem op de vloer te plaatsen, kun je in korte tijd de vloer behoorlijk beschadigen.

Op zoek naar een voordelige stukadoor?