• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Pleisterwerk

PleisterwerkPleisterwerk aanbrengen op jouw muur of plafond? Hiermee kun je het oppervlakte glad maken en prachtig laten afwerken. Bijvoorbeeld met een fijne korrelpleister. Of korrelig met spachtelputz. Als je de muren wilt behangen of sausen, is behangklaar of sausklaar de beste optie. Via Stukadoors.com vergelijk je eenvoudig en snel stukadoors uit de regio. Dat doe je door gratis offertes aan te vragen. Hieronder lees je meer informatie over pleisterwerk.

Voordelen pleisterwerk

  • Veel afwerkingen mogelijk;
  • Mooi en egaal resultaat;
  • Aan te brengen binnen en buiten;
  • Diepe scheuren en gaten worden gevuld;
  • Iedere ruimte is geschikt.

Nadelen pleisterwerk

  • Prijs ligt hoger dan bij spackspuiten;
  • Moet minimaal 24 uur drogen.

Vind snel en eenvoudig de beste stukadoor

Vervangen van stucwerk

Het stucwerk vervangen door eerst de bestaande pleisterlaag te verwijderen is mogelijk. Vaak wordt er gekozen om over de huidige muur heen te pleisteren. Zo kun je gaten vullen en de muur of plafond herstellen en repareren. Er wordt een laag met een dikte tussen de 1 en 6 mm aangebracht.

Raapwerk

Wanneer de muren erg zijn beschadigd of veel oneffenheden hebben, wordt er meestal gekozen voor een dikke laag pleister. Als deze laag tenminste 7 millimeter is, wordt dit raapwerk genoemd. Dit soort werkzaamheden zijn ideaal voor vochtige ruimtes als het toilet en badkamer.

Kosten pleisterwerk aanbrengen

De indicatieve prijs voor pleisterwerk per m2 vind je hieronder. De totale kosten hangen af van hoeveel vierkante meter jij wilt laten pleisteren. En wat het tarief van de stukadoor is. Door pleisterwerk-offertes aan te vragen van verschillende bedrijven, ontvang jij precieze prijzen. Zo kun je ook de kostprijzen vergelijken en de beste deal kiezen.

Indicatieve prijs per m2 voor pleisterwerk

Werkzaamheden
Prijs per m2*
Sausklaar/glad

v.a. € 14,- per m2

Gratis offertes

Behangklaar/glad

v.a. € 14,- per m2

Gratis offertes

Spachtelputz v.a. € 12,- per m2 Gratis offertes
Granol

v.a. € 15,- per m2

Gratis offertes

*Richtprijzen inclusief btw, arbeidskosten en materialen.

Tip: bekijk meer prijzen voor klassiek pleisterwerk en bijzonder pleisterwerk.

Waarmee pleisterlaag afwerken?

Voor de afwerking van de muur of plafond zijn veel opties. Je kunt zelfs de badkamer laten pleisteren. Met bijvoorbeeld Beton Ciré of Tadelakt. Andere veel gekozen soorten afwerking zijn granol en spachtelputz. Alle afwerkingen en soorten sierpleister op een rij:

Pleisterwerk buiten: denk aan een vergunning

De bij ons aangesloten specialisten kunnen zowel de binnenmuren en plafond als de buitenmuren pleisteren. Voor de buitengevel moet je wel rekening houden met een vergunning. Als het aanzicht van de woning wordt veranderd, dan kan een omgevingsvergunning nodig zijn. Informeer daarom altijd goed bij de gemeente.

Pleister laten drogen

Om pleisterwerk goed te laten drogen is de droogtijd 24 uur per met 1 mm. Als je de wand gaat bewerken terwijl de pleister nog niet droog is, kan de pleisterlaag loskomen. Of komen er scheuren in. Droogt de laag niet goed? Lees tips om het stucwerk snel te laten drogen.

Vergelijk prijzen professioneel pleisterwerk

Vind beste deal en beste stukadoor

Jij vraagt via Stukadoors.com maximaal vijf stukadoor-offertes aan. Geheel gratis en vrijblijvend. Dit doe je door één offerte-aanvraag in te vullen. Wij versturen de aanvraag naar speciaal voor jouw opdracht geselecteerde specialisten uit de regio. En zij nemen binnen een dag contact met je op. Je krijgt dus meerdere offertes van vakmannen die jij met elkaar kunt vergelijken. Je vindt hierdoor niet alleen het meest geschikte bedrijf, maar ook de scherpste prijs voor het pleisterwerk.

Bespaar kosten en zoekwerk door slim te vergelijken

Je kiest voor de meest voordelige prijsopgave en bespaart hierdoor flink op de kosten. Omdat wij de vakmannen al voor jou hebben geselecteerd, scheelt het je ook nog eens zoekwerk. Profiteer daarom vandaag nog en vraag de gratis en vrijblijvende offerte voor het pleisterwerk online aan.