• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Muur stucen

Muren stucenDe muren laten stucen kan op verschillende manieren. Eén methode is het spackspuiten van de wanden, waarbij machinaal een korrelvormig mengsel wordt aangebracht op de muur. Vaak wordt deze methode gebruikt bij nieuwbouwwoningen en om oneffenheden weg te werken. Voor een grove structuur zijn granol of rustiekputz geschikte opties.

Gladde muren of met structuur?

De vakmannen in ons netwerk leveren topkwaliteit stucwerk dat voldoet aan al jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld de muren helemaal glad hebben of mag de muur over een reliëf beschikken? Door gratis stukadoors-offertes aan te vragen krijg je prijzen van verschillende stukadoors en kun je eventueel een vrijblijvende afspraak maken.

Indicatieprijs muren stucen per m2

Werkzaamheden
Prijs per m2
Spuitwerk v.a. € 9,- per m2
Spachtelputz v.a. € 12,- per m2 Gratis offertes
Behangklaar v.a. € 14,- per m2 Gratis offertes
Sausklaar v.a. € 14,- per m2 Gratis offertes

* Indicatieve kosten inclusief arbeidskosten, btw en materialen.

Tip: bekijk meer indicatieprijzen in de stucwerk-prijslijst.

Offertes aanvragen van vakmannen

Wil je weten hoeveel het kost om de muren te laten stucen? Wij brengen je graag in contact met de specialist voor deze klus. Door de offerte-aanvraag zo volledig mogelijk in te vullen, kunnen de bij ons aangesloten professionals jou een stucwerk-offerte op maat bieden.

Vergelijk stukadoors en prijzen

Wanneer je de offertes via Stukadoors.com aanvraagt, krijg je maximaal vijf offertes. Op deze manier kun je meerdere bedrijven en hun prijzen vergelijken en de beste deal kiezen voor het stucwerk. Je kunt voor een nog specifiekere prijs en een persoonlijk advies met het stukadoorsbedrijf een vrijblijvende afspraak maken.

Sausklaar stucen

Sausklaar stucen betekent dat de stukadoor jouw muren zo glad mogelijk maakt. Hierdoor zijn de wanden gemakkelijk te schilderen en krijgen de muren een strakke uitstraling. Hoe meer onzuiverheden in de muur, hoe meer stucwerk er nodig is. Voor een wand met weinig onregelmatigheden is een pleisterafwerking (1 tot 6 mm) al voldoende, maar als er diepere groeven in de muur zitten is zogeheten raapwerk noodzakelijk. Dit is vaak het geval bij scheve muren.

Tip: Voor het minste overlast tijdens de werkzaamheden is het aan te raden om in één keer een zo groot mogelijk oppervlak te laten stucen.

Behangklaar maken

Je kunt de muren ook behangklaar laten stucen. Hierdoor zijn kleine oneffenheden nog wel zichtbaar, maar door het behang is hier later niets meer van te zien. Behangklaar stucen in qua prijs per m2 te vergelijken met sausklaar stucen. Weet jij nog niet of je de muren gaat schilderen of behangen? In dat geval is het advies om de wanden sausklaar te laten stucen.

Zelf stucen of toch laten doen?

Het stukadoren van een wand of plafond lijkt misschien simpel om zelf uit te voeren. In de praktijk valt het resultaat wel vaak tegen. De gestucte muren worden bijvoorbeeld niet glad genoeg of het stucwerk op het plafond laat los. Daarom is het verstandig om dit soort werkzaamheden door een professional te laten doen. Hierdoor kun je genieten van alle voordelen van de ‘nieuwe’ muur.

Voordelig de muren laten stucen?

Beste deal van stukadoor in de buurt

Via Stukadoors.com kun je maximaal vijf stukadoor-offertes aanvragen. Dit doe je door één offerte-aanvraag in te vullen. Wij versturen de aanvraag naar speciaal voor jouw opdracht geselecteerde specialisten uit de regio en zij nemen binnen een dag contact met je op. Je krijgt dus meerdere offertes van vakmannen die jij met elkaar kunt vergelijken. Je vindt hierdoor niet alleen het meest geschikte bedrijf, maar ook de scherpste prijs.

Bespaar kosten en zoekwerk door te vergelijken

Je kiest voor de meest voordelige prijsopgave en bespaart hierdoor flink op de kosten. Omdat wij de vakmannen al voor jou hebben geselecteerd, scheelt het je ook nog eens zoekwerk. Profiteer daarom vandaag nog en vraag de gratis en vrijblijvende offerte voor het stucwerk gelijk aan.