• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Stucwerk drogen

Het drogen van het stucwerk is erg belangrijk. Voordat je de muur gaat schilderen of iets op gaat hangen, is het noodzakelijk dat de wand droog is. Hiermee voorkom je dat het stucwerk loskomt of gaat scheuren.

Waarom stucwerk laten drogen?

Stucwerk bestaat voor 60 procent uit water. Het wordt als mengsel uitgesmeerd over de muur en voor een stevige wand moet dit eerst goed en volledig harden. Omdat er zoveel vocht in de muur zit, kan het even duren voordat alles is opgedroogd. Wij raden aan om dit proces niet te forceren of te versnellen, want dit veroorzaakt scheuren en dat is natuurlijk zonde van het stucwerk en de gemaakte kosten.

Hoe lang stucwerk laten drogen?

Gemiddeld duurt het drogen 24 uur per millimeter dikte. Wanneer de muur geen donkere plekken meer heeft en helemaal dezelfde kleur heeft, is de muur droog. Je kunt voor de zekerheid een vochtmeter gebruiken of de muur nog een dagje extra laten drogen. De vochtmeter plaats je tegen de muur op verschillende plekken en het apparaat meet vervolgens het vochtpercentage.

Stukadoor vinden voor jouw stucwerk?

Tips om het stucwerk sneller te laten drogen

Stucwerk drogen

Het droogproces moet niet worden geforceerd, maar je kunt het proces wel een handje helpen. Dit kan op de volgende manieren:

  • Zorg voor een kamertemperatuur van 19 of 20 graden. Het is belangrijk dat de temperatuur constant blijft. Let op: zet de thermostaat niet op volle toeren.
  • Zet altijd een paar raampjes open om de ruimte goed te ventileren gedurende het droogproces. Een klein raampje open of een raam op een is kier is het best. Op deze manier wordt de lucht continu ververst.

Let op: voor het drogen van stucwerk worden ook wel eens bouwdrogers, heaters of andere kachels gebruikt. Wij adviseren om deze apparaten niet te gebruiken en het droogproces op normale wijze te laten verlopen met behulp van bovenstaande tips.

Vergelijk regionale stukadoors met gratis offertes

Bij Stukadoors.com kun je gratis stucwerk-offertes aanvragen van specialisten uit de regio. Met één aanvraag ontvang je maximaal vijf offertes die je met elkaar vergelijkt. De vakmannen maken een vrijblijvende afspraak met je om de wand of plafond te bekijken. Zo kunnen zij meteen zien wat er nodig is voor het berekenen van de exacte kosten.

Kies eenvoudig de laagste prijs

Jij hoeft niet zelf op zoek te gaan naar een stukadoor. Wij hebben namelijk al een selectie gemaakt. Speciaal voor jouw opdracht. Deze experts zijn gecontroleerd op keurmerken en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Gelijk na de aanvraag zie je welke specialisten jou gaan bellen of mailen. Door meerdere offertes te vergelijken, kies je uiteindelijk de beste deal en bespaar je ook nog eens op de kosten. Dat is het voordeel van Stukadoors.com!