• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Tadelakt stucwerk

Tadelakt is een waterdichte sierpleister die vaak wordt gebruikt in keukens en badkamers. Tadelakt is een Berbers woord en betekent in het Nederlands ‘inwrijven’ en is een traditionele Marokkaanse pleistertechniek. Het stucwerk wordt aangebracht op een kale muur of plafond en daarna met een steen glad gepolijst. Doordat het pleister wordt bewerkt door de steen en een speciale zeep, ontstaat er een wolk-effect. Dit geeft de wand een unieke en warme uitstraling.

Wat kost Tadelakt?

Tadelakt is prijziger dan Beton Ciré of microcement. Dit komt doordat het aanbrengen van het pleisterwerk arbeidsintensief is, meer tijd in beslag neemt en ingewikkelder is in verhouding met normaal stucwerk. Laat dit soort werkzaamheden in ieder geval altijd over aan een vakman. Voor de prijs kun je uitgaan van een minimale prijs van 140 euro per m2. De tarieven per stukadoor kunnen verschillen en daarom raden wij aan om gratis stucwerk-offertes aan te vragen. Via Stukadoors.com kun je maximaal vijf prijsopgaven ontvangen. Jij vergelijkt vervolgens de offertes en kiest het bedrijf met de beste deal.

Werkzaamheden
Prijs per m2*
Tadelakt stucwerk v.a. € 140,- per m2

Gratis Offertes

*Indicatieprijs inclusief arbeidskosten, materialen en btw.

Kenmerken Tadelakt

  • Traditioneel Marokkaans type stucwerk;
  • Is geheel waterafstotend;
  • Slijt- en stootvast;
  • Authentieke en warme uitstraling;
  • Een van de duurdere varianten stucwerk.

tadelakt

Eigenschappen van Tadelakt

Tadelakt staat niet alleen bekend om het prachtige eindresultaat, maar het stucwerk heeft ook de volgende eigenschappen:

Waterbestendig

Het stucwerk is watervast omdat het wordt gevormd door hydraulische kalk. De kalkstuc is dus ideaal voor keukens, toiletten en badkamers.

Stoot- en krasbestendig

Het sterke en robuuste kalkpleister dankt zijn hardheid aan mineralen en klei. Door het kalk te branden en te blussen ontstaat er een materiaal dat goed tegen de eigenschappen van water en lucht kan. Door de muren of vloeren goed af te werken wordt het materiaal stootvast en kan het dus erg lang meegaan. Let wel op bij zuren, want daar kan Tadelakt niet goed tegen.

Tadelakt aanbrengen op tegels

Als je nu tegels in de badkamer of toilet hebt, is het in sommige situaties mogelijk om over de tegels heen te stucen. Dit is afhankelijk van de staat van het tegelwerk. Vraag daarom altijd een stukadoor om de muren te bekijken. Hij kan je precies vertellen of het stucen op tegels mogelijk is.

Tadelakt stucwerk prijzen vergelijken?

Beste deal vinden met gratis offertes

Bij Stukadoors.com kun je gratis stucwerk-offertes aanvragen van vakmannen uit de regio. Met één aanvraag ontvang je maximaal vijf offertes die je met elkaar kunt vergelijken. De stukadoors maken eventueel een vrijblijvende afspraak met je om de muren te bekijken. Zo kunnen zij direct zien wat er nodig is voor het berekenen van de exacte prijs voor Tadelakt.

Bespaar tijd en geld en start met slim vergelijken

Met het aanvragen van gratis stukadoor-offertes hoef je niet zelf op zoek te gaan naar een stukadoor. Wij maken namelijk speciaal voor jouw opdracht een selectie. Deze experts zijn gecontroleerd op keurmerken en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Gelijk na de aanvraag zie je welke specialisten jou gaan bellen of mailen. Door meerdere offertes te vergelijken, kies je uiteindelijk de beste deal en bespaar je ook nog eens op de totale prijs. Dat is nu slim vergelijken!