• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Hoe verwijder ik oud stucwerk?

Oud stucwerk verwijderen is geen eenvoudige klus. Het kost vaak veel tijd en energie om een stuclaag van de muren of het plafond te halen. Gelukkig is het niet altijd nodig om oud stucwerk te verwijderen. In welke gevallen moet de oude stuclaag wel verwijderd worden en hoe kan je dat het beste doen?

Oude muren stucen

Is het nodig om de oude laag stucwerk van muren te verwijderen of kan je er gewoon overheen stucen? Het stucwerk wordt lelijk als er te veel lagen over elkaar zijn aangebracht. Dan is het een optie om het oude stucwerk te verwijderen. Het verwijderen van stucwerk kan gebeuren wanneer:

  • het stucwerk los zit of niet meer te herstellen is
  • er leidingwerk of stroomkabels vervangen moeten worden in de muren

Oud stucwerk: eenvoudig te verwijderen?

Niet alle stuclagen zijn zomaar te verwijderen. Spachtelplutz is bijvoorbeeld lastig van muren te halen. Bij dit soort stucwerk is het sowieso beter om een nieuwe stuclaag aan te brengen. Twijfel je of het nodig is om het stucwerk te verwijderen? Laat dan een specialist langskomen om je te laten adviseren.

Hoe verwijder ik oud stucwerk?

Een oude stuclaag verwijderen is een ingrijpende klus, die met precisie moet worden uitgevoerd. De muren of het plafond lopen namelijk kans op beschadigingen. Het is daarom aan te raden om het stucwerk vakkundig te laten verwijderen.

Nieuw stucwerk aanbrengen

Of je het oude stucwerk wel of niet verwijderd hebt: je wilt uiteindelijk de muren of het plafond laten stucen. Je hebt hier de keuze uit vele soorten stucwerk en spuitwerk. Door een stukadoor de stuclaag te laten aanbrengen, weet je zeker dat het werk professioneel wordt gedaan. Vraag direct gratis offertes aan en ontvang vrijblijvend advies.

Voordelig oude muren stucen

Klantenbeoordelingen